Trädgårdsdesign skogsträdgård

En skogsträdgård är en trädgård i – eller intill – en skog. Eller en trädgård där du vill imitera skogens atmosfär. Träd och växter spelar den ledande rollen i detta.

Skogens atmosfär
När du tänker på skog, tänker du på att gå i det gröna, i det svala av baldakinen. Om din trädgård gränsar till en skog, eller om det växer några stora träd, kan du använda detta genom att utarbeta denna atmosfär. Trädgården känns därför väldigt logisk. När allt kommer omkring använder du elementen från miljön. En skogsträdgård betyder inte att du alltid är i skuggan. Gör dina egna regler för din skogsträdgård.

Skapa en skogsträdgård!
Speciellt med stora trädgårdar kan det vara attraktivt att omvandla en del av trädgården till en skogsträdgård. En skogsträdgård har många fördelar:

grön;

skydd från vind;

svalkar;

mycket säsongsupplevelse;

naturvärde.

Skogsträdgården är också ett utmärkt ställe att bygga upp ett gömt trädgårdshus. Med eller utan bastu och veranda. På så sätt kan du koppla av helt i din egen trädgård.

 

Tips för att inrätta en skogsträdgård
Vid huset kan du hålla plantorna lägre eller placera träden längre ifrån varandra. Detta säkerställer att det finns tillräckligt med ljus runt huset.
På baksidan av trädgården kan du skapa en veranda, en dold täckt säte.
Vill du ha många blommande växter i trädgården? Framför allt är vår och höst färgglada årstider i skogsträdgården.
Förutom blomningen, tänk också på bladkombinationer.
Träd och buskar med höstfärger ger en sen färginkomst.
En fin slingrande stig passar bra i skogen.
Använd massor av tidiga vårlökar, som snödroppe och blåklocka.

Vad mer dock?
Tror du att en skogsträdgård är för mörk eller har du för lite utrymme för det? Då kan du också tänka dig att skapa en frodig trädgård med huvudsakligen perenner, buskar och ett enda träd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *