Varje trädgård kan använda ett trädgårdsstaket. Ett trädgårdsstaket kan användas för skydd, integritet, dekoration eller alla tre. Det finns därför många olika alternativ för detta. I den här artikeln försöker vi ge dig extra inspiration för den perfekta trädgårdsavskiljningen.

Gröna häckar

Med häckplantor kan du skapa ett perfekt grönt staket som ger dig mycket privatliv på ett naturligt sätt. Gröna häckar ger trädgårdsatmosfären och livar din trädgård på sommaren. På vintern ger de en lugn färg i trädgården. Dessutom erbjuder en häck skydd och häckningsmöjligheter för olika arter av trädgårdsfåglar. På grund av sitt naturliga utseende ger de också en mindre begränsad känsla än väggar och staket. En grön häck är ofta den mest budgetvänliga lösningen för en fastighetsseparation. Det finns olika typer av häckväxter, de mest lämpliga är: bokhäcken, buksbomshäcken, laurelhäcken, barrträdshäcken, ligusterhäcken och idegranhäcken. En grön häck som ett trädgårdsstaket har en nackdel. Nämligen att en häck växer och därför måste underhållas regelbundet. Detta kan naturligtvis också vara en fördel för de riktiga trädgårdentusiasterna.

gabions

Gabions som trädgårdsstängsel har ökat i popularitet enormt. Gabions, även kallade Gabions, är korgar, cylindrar eller andra höljen som är fyllda med jord, sand eller steniga material. En gabion är modern, billig och hållbar. De är mycket moderna och lägger till ett dekorativt inslag i din trädgård. Bäst av allt är att Gabions är mycket enkla att installera och kräver mycket lite underhåll. Dessutom bestämmer du själv vilka färger ditt trädgårdsstaket består av, för du väljer de stenliknande material som du fyller med.

Användning av klätterväxter

Ett annat sätt att lägga till extra grönska i din trädgård: klätterväxter i kombination med ditt trädgårdstaket. Namnet säger allt, en ranka är en växt som “klättrar” längs ditt trädgårdsstaket. Det spelar ingen roll vilken trädgårdsstängsel du använder. I kombination med ett trästaket skapas en vacker färgkombination med träet. Med ett dubbelt staket, till exempel, klättrar växten fint mellan de fyrkantiga lådorna. Dessutom kan du också välja mellan olika typer av klätterväxter. Klätterväxter ger därför din trädgård extra dekoration, färg och ett mer naturligt utseende. Kort sagt, många alternativ för att skilja din trädgårdsstängsel från andra trädgårdsstängsel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *